latinica  ћирилица
23/08/2016 |  10:11 | Аутор: sputniknews.com

Индијски фалсификатори лажирали отпусницу из затвора

Двојица преваранта направила су тако савршен фалсификат да нико у полицији ни у затвору није открио шта се дешава скоро мјесец дана након што су изашли на слободу.

У индијској централној држави Махараштри, двојица криминалца који су била у затвору због лажирања владиних докумената и варања људи, запањили су све захваљујући својој криминалној вјештини.

Преварантски пар Мухамед Лукман Шаик и Башир Мула наводно је ангажовао лажног адвоката и фалсификовао потписе лажних гаранта да превари суд да му одобри кауцију. Послије тога фалсификовао је потписе главног полицијског инспектора М. Каркара и непостојећег полицајца који потврђују да су гаранти верификовани. Они су затим пуштени уз кауцију.

Главни полицијски инспектор Каркар је потврдио за Спутњик да су криминалци заиста кривотворили његов потпис. Нови случај фалсификовања је у процедури и истражитељи већ раде на томе, али су фалсификатори још увијек у бјекству.

Тек мјесец дана послије њиховог пуштања судски чиновник је повезао ствари када је провјеравао фајлове у судској архиви.

Чиновник Траст је рекао новинарима у Индији: “Знао сам да је суд одобрио пуштање уз кауцију двојице оптужених прошлог мјесеца, али они нису могли бити пуштени док се не заврши верификација њихових гаранта. Али прије три дана када сам претраживао фајлове случаја видео сам папир који потврђује да су обојица оптужених ослобођени“.

Након истраге откривено је да су и папири и потписи и печат полицијске станице били лажни.

Адвокати су такође били лажни и не могу бити пронађени, наводи полиција.