latinica  ћирилица
23/08/2016 |  10:41 ⇒ 10:43 | Аутор: СРНА

Милишић: Трајно ријешити питање корисника алтернативног смјештаја

Предсједник Асоцијације удружења расељених, повратника и избјеглица у Републици Српској Војислав Милишић сматра да хитно мора бити трајно ријешено стамбено питање породица које користе алтернативни смјештај у Републици Српској.
Војислав Милишић - Фото: илустрација
Војислав МилишићФото: илустрација

"Породице које користе алтернативни вид смјештаја у Српској морају имати приоритет у трајном рјешавању стамбеног питања, чиме би се укинуо алтернативни смјештај", рекао је Милишић Срни.

Милишић је навео да су средства за плаћање алтернативног смјештаја у износу од 50 КМ веома мала, а корисници су, упркос томе, принуђени да дуго чекају на та средства.

Он је рекао да Република Српска издвајањем средстава за алтернативни смјештај показује да, ипак, брине о овој категорији становништва.

"Мислим да би Министарство за људска права за избјеглице БиХ и ресорно министарство у Федерацији БиХ требало да помогну плаћање алтернативног смјештаја на простору Републике Српске", додао је Милишић.

Влада Републике Српске и Министарство за избјеглице и расељена лица уплатили су 187.745 КМ по основу индивидуалног алтернативног смјештаја за 1.072 корисника.