latinica  ћирилица
23/08/2016 |  12:44 ⇒ 17:41 | Аутор: РТРС

Од сутра бесплатна контрола техничке исправности аутобуса (ВИДЕО)

Приближава се нова школска година а са њом и бриге о сигурности школараца у саобраћају. Посебна брига се посвећује безбједности аутобуса.
Исправност аутобуса - Фото: РТРС
Исправност аутобусаФото: РТРС

Како би се аутобуске саобраћајне незгоде спријечиле, Министарство саобраћаја и веза заједно са Привредном комором Републике Српске и Асоцијацијом за техничке прегледе возила, од сутра ће почети са бесплатном контролом техничке исправности аутобуса.

Апел превозницима да се одазову овој акцији упутили су помоћница министра саобраћаја и веза Републике Српске, Наташа Костић, и секретар за саобраћај и везе у Привредној комори Републике Српске, Драгослав Михајловић.

- Превозници би требало да, у договору са станицама за техничке прегледе, изврше ванредне контроле аутобуса и да технички исправни дочекају почетак нове школске године, како би безбједност ученика била што већа, рекла је помоћник министра саобраћаја и веза Републике Српске Наташа Костић.

Михајловић је додао да је ова активност први пут проведена прошле године и да су резултати анализе показали да је број аутобуса искључених из саобраћаја након контрола био знатно мањи.