latinica  ћирилица
23/08/2016 |  12:59 ⇒ 13:16 | Аутор: СРНА

Аничић: Од 2005. године за подршку пољопривреди издвојено 1,3 милиона марака

Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић рекла је данас да је ова општина од 2005. године за подршку унапређењу пољопривредне производње уложила око 1,3 милиона марака.
Мркоњић Град - Аничић - пољопеивредни произвођачи - Фото: СРНА
Мркоњић Град - Аничић - пољопеивредни произвођачиФото: СРНА

"Та средства су отишла у руке 677 корисника путем разних подстицаја као што су кредити, самозапошљавање у пољопривреди, пластеници, средства за мужу. Нису толико важна средства, важно је да су успјешни и да раде", рекла је Аничићева, која је данас посјетила пољопривредне произвођаче у селу Подбрдо који су корисници подстицајних средстава општине.

Аничићева је додала да је локална власт поносна на овакве породице.

"Обишли смо породице, младе брачне парове који се успјешно баве производњом млијека. Поносни смо на овакве породице и у наредном периоду ћемо им помагати", истакла је Аничићева.

Борислав Рудић, који има 11 музних грла, рекао је да је његово домаћинство од општине добило бројне подстицаје.

"Активно смо се почели бавити производњом млијека прије четири године, када смо имали само двије краве. Узели смо уз помоћ општине кредит и набавили шест јуница, куповали смо и неопходне машине. Много су нам помогли,добили смо бесповратних средстава, лактофриз, систем за мужу...", рекао је Рудић и захвалио општини без које, како је навео, не би могао овако успјешно водити домаћинство.

И Стојанка Цвијић из Подбрда рекла је да је помоћ општине заиста велика. "Бројна средства смо добили од општине, а тренутно постављамо систем за затворену мужу, за који је општина дала пола средстава у износу од 3.000 КМ", навела је Цвијићева.

Аничићева ће данас са сарадницима посјетити и пољопривреднике у селима Шеховци и Котор, који су такође корисници подстицајних средстава.