latinica  ћирилица
23/08/2016 |  14:38 ⇒ 14:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Богдановић и Мандић у Београду: Снови се остварују

Олимпијска вицешампионка у теквондоу Тијана Богдановић изјавила је данас да је сребрна медаља на Олимпијским играма у Рију плод комплетног тима, укључујући и колегиницу Милицу Мандић.
Тијана Богдановић - Фото: ТАНЈУГ
Тијана БогдановићФото: ТАНЈУГ

- Откад сам кренула на путовање ка Рију са мојим тимом прије двије године, сазрела сам и много научила. Рад се исплатио, а сада видем да када имаш сан може да се оствари, уз одрицања. Имала сам велико искуство у Рију, то је дио одрастања за мене - рекла је Богдановић на конференцији за медије на аеродрому Никола Тесла.

Богдановић, која је заплакала по доласку на аеродром због пријатног дочека, истакла је да јој је некадашња олимпијска шампионка Милица Мандић пуно помогла на путу ка успјеху.

- Она је дивна особа, велики спортиста и уз тренера Јовића дио ове медаље - рекла је Богдановић и додала да јој је била велика част да носи заставу Србије на затварању на Олимпијских игара у Рију.

Њена колегиница Милица Мандић рекла је да је поносна на резултат Тијане Богдановић.

- Осјећам се као дио тима који је освојио медаљу. Иако ја нисам успјела, сви ми смо тим. Тијана је све издржала, поносна сам на њу, док ја нисам успјела да се изборим са бројним околностима - рекла је Мандић на ивици суза, која није могла да прежали што се такмичила са повредом шаке.

Тренер Драган Јовић поновио је да још увијек жали за најсјајнијим одличјем, иако је задовољан сребром.

- Вјерујемо у ово што радимо. Много смо година радили за овај резултат, задовољни смо сребром, али остаје жал за златом. Измакло нам је у посљедњој секунди, нешто слично као Чавићу у Пекингу. Признали су нам да је такмичарка из Кореје пала, али ниједна од 11 камера то није снимила и мој "целенџ" није могао да се буде усвојен - поручио је Јовић.