latinica  ћирилица
23/08/2016 |  16:23 ⇒ 18:01 | Аутор: ТАНЈУГ

Терзић и Огњеновић: Испунили смо оно што смо обећали

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић и капитен Маја Огњеновић рекли су данас да сребрна медаља на Олимпијским играма у Рију није освојена слуцајно и поручио да је оно што је обећано - испуњено.

"Обећано - испуњено. Нисмо били 100 одсто сигурни да ћемо узети медаљу, која је била сан дуги низ година, али смо успјели. Дошли смо до прве у историји у женској одбојци, али то није случајно. Елиминисали смо свјетског и европског првака, дјевојке су играле веома добро и заслужују све похвале за мотив, жељу и како су представљале Србију", рекао је Терзић на конференцији за медије на аеродрому "Никола Тесла".

Капитен Маја Огњеновић такође је истакла да је вјеровала у медаљу јер је знала да је ова генерација спремна за тај успјех.

"Емоција пуно, оно што обећале испуниле смо. Можда је мало неочекивано, неки су мислили другачије, али смо освојиле медаљу. Врло сам поносна шта смо урадили у Рију, пресрећни смо постигнутим и хвала свима на подршци. Овај тим је спој младих и искусних дјевојака, у цијелом олимпијском тиму је владала одлична атмосфера, што доказују резултати", истакла је Огњеновић.