latinica  ћирилица
23/08/2016 |  16:41 ⇒ 17:31 | Аутор: РТРС

Источно Сарајево ускоро добија удружење привредника (ВИДЕО)

Град Источно Сарајево ускоро би требало да добије своје удружење привредника. Процес формирања убрзало је и потписивање протокола о пословно-техничкој сарадњи са Форумом послодаваца Србије са чијим представницима је недавно разговарано о свим аспектима сарадње, али и могућностима рјешавања постојећих проблема.
Састанак привредника Источног Сарајева - Фото: РТРС
Састанак привредника Источног СарајеваФото: РТРС

Удружење привредника сарајевско-романијске регије требало би да буде спона међусобне сарадње привредника с обје стране Дрине. Циљ је јасан - јачање привреде.

"Мислим да привредном смислу требамо бити окренути према Србији, да јачамо сарадњу и да на тај начин обезбиједимо и нова радна мјеста и да србијанске компаније отварају представништва управо на територији града Источно Сарајево", истакла је Душица Пјевић из Иницијативног Удружења привредника Источног Сарајева.

Чињеница да знатан број фирми из Србије своја представништва отвара на територији Федерације и јесте један од главних проблема којим намјеравају да се позабаве и привредници, али и републичке власти.

Миленко Савановић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске нагласио је да се питање отварања Представништва које мора што прије ставити на сто.

 "Не видим разлог због чега би Федерација била повољнији амбијент у смислу неких фискалних намета. Надам се да ћемо то врло брзо ријешити", истакао је Миленко Савановић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

Сарадња са Форумом послодаваца Србије требало би домаћим привредницима да омогући коришћење њихових искуства у предузетништву, али и реализацију нових пројеката.

Без практичног повезивања привредника и подизања предузетништва, како је речено, нема ни развоја, а све претпоставке за унапређење сарадње предузетника Српске и Србије постоје, укључујући и оне политичке.