latinica  ћирилица
23/08/2016 |  19:52 | Аутор: Агенције

Суботица: Мигрант сурово исјекао дјечака који му је покушавао помоћи

С.С. (16) из Суботице задобио повреде када га је мигрант скалпелом расјекао по глави док је дјечак, заједно са братом Д. С., хтио да му помогне да нађе преноћиште, преносе београдски медији.
Суботица (фото:zuhairah-worldtraveldestinations.blogspot.bа) -
Суботица (фото:zuhairah-worldtraveldestinations.blogspot.bа)

Малољетнику је повријеђена и нога приликом пада пошто га је мигрант када се дијете сагнуло скалпелом посјекао по задњем дијелу главе при чему му је расјекао и уво.

Дјечаци су још увијек уплашени и у шоку и не желе да јавно говоре о нападу, а њихова пријатељица М. П. (17) каже за “Ало“ да се све одиграло 17. августа у центру града и да је само игром случаја избјегнута трагедија.

- Наше друштво се окупило у парку “Ференца Рајхла“, у близини жељезничке станице, Не остајемо дуго, најкасније до 22 сати, а то вече око 21 часова су нам пришла тројица миграната. Питали су за преноћиште и другар је покушавао да им објасни куда да иду, али пошто не зна добро енглески њих двојица су кренули са њима, да им покажу пут. Недалеко од парка друг се сагнуо, а један од миграната, који је дјеловао најмирније, из чиста мира је извадио скалпел и посјекао му главу – каже М. П.

Дјевојчица је још сједила у парку са друштвом када су се браћа вратила и одмах је позвала Хитну помоћ, а неко из друштва полицију.

- Сјели смо на клупе ближе путу, њему је крв јако цурила и покушавали смо марамицама да је зауставимо. Повријеђеног друга је хитна одвезла у болницу, а његов брат је остао да сачека полицајца и све му је испричао. Уплашени смо јако, а чула сам од другара да су исту ту тројицу поново јуче видјели у граду – каже М. П.

Њена мајка Слађана Перишић објавила је на “Фејсбук“ профилу упозорење и апел свима да дијеле њен пост у коме укратко описује цијели случај.

- У шоку сам јер тим људима се у нашој земљи помаже, а они нам овако враћају што нам дјецу поврјеђују. То су све златна дјеца која су хтјела да им помогну и заиста је нељудски да им се то врати на овај начин – закључује Перишићева.

У полицији потврђују да су мигранти напали двојицу малољетника и да је један од њих повријеђен.

Полиција је по позиву младих одмах реаговала и о свему обавјестила Основно јавно тужилаштво и даље интензивно трага за нападачима.