latinica  ћирилица
24/08/2016 |  08:21 | Аутор: СРНА

Коловози суви, видљивост добра

Саобраћај се јутрос на свим важнијим путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија без застоја и посебних ограничења, уз умјерену фреквенцију возила, а вози се по сувим или мјестимично влажним коловозима, уз добру видљивост.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Из Ауто-мото савеза Републике Српске упозоравају на могућност одрона каменог материјала и земље на коловоз на свим дионицама који пролазе кроз усјеке и поред камених косина.

Данас почињу санациони радови на дионици Прозор-Јабланица на подручју ФБиХ, а саобраћај се, док трају радови, одвија једном траком наизмјенично уз постављену привремену сигнализацију.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор за саобраћај је затворена петља "Маховљани", па возачи могу да користе петљу "Александровац".

У зони извођења радова код Маховљанске петље на магистралном путу Клашнице-Нова Топола брзина кретања возила ограничена је на 30 километара на час. Саобраћај ће на овој дионици свакодневно бити обустављан четири пута у периоду од 23.00 до 5.00 часова у максималном трајању од 30 минута.

На дијелу магистралног пута Клашнице-Прњавор због изградње дионице ауто-пута Бањалука-Прњавор свакодневно ће долазити до измјене у режиму одвијања саобраћаја.

На дионици магистралног путуа Бањалука-Црна Ријека, код хидроелектране "Бочац" од данас до 23. септембра биће привремено обустављан саобраћај у интервалу од 14.00 до 14.30 часова због минерских радова.

Због реконструкције водоводне мреже измијењен је режим саобраћаја на магистралним путним правцима Приједор-Козарац и Отока /граница Српске и ФБиХ/-Нови Град.

Због радова на санацији коловоза на магистралном путу Каракај два-Дрињача и регионалном путу Шековићи-Доње Цапарде, саобраћај се одвија једном саобраћајном траком уз могуће застоје од 10 до 15 минута.

У току су радови на санацији клизишта и реконструкцији коловоза магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац, због чега се саобраћај одвија успорено, једном саобраћајном траком у дужини од 800 метара. Режим одвијања саобраћаја је измијењен и због извођења радова на изградњи острва на ријеци Врбас.

На дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош и на дионици Котор Варош-Ободник измијењен је режим у одвијању саобраћаја због изградње водовода.

На магистралном путу Вукосавље-граница РС/ФБиХ /Каруше/ у мјесту Јоховац, у току је измјена у одвијању саобраћаја, због радова на изградњи прикључака магистралног пута на будући аутопут.

У току су радови на изградњи обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја у насељу Гредице.

На дионици Брчко-Лончари у насељу Горице због радова измијењен је режим саобраћања.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, дионица регионалног пута Горња Вијака два-Разбој, потпуно је обустављен саобраћај за сва возила.

Током трајања потпуне обуставе саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативни путни правац, локални пут кроз село Брестово, гдје је забрањен саобраћај за теретна возила тежа од 15 тона носивости.

Деминирање терена и повремене обуставе саобраћаја од 7.00 до 15.00 изводе се на дионици регионалног пута Зелени Јадар-Скелани у мјесту Крагљиводе, на деминерском радилишту "насеље Крагљивода Трпић".

Саобраћај се обуставља у интервалима од 30 минута и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због извођења деминерских радова у мјесту Кладари Доњи, општина Брод, повремено се обуставља саобраћај на дионоци магистралног пута Бродско Поље-Брусница. На том путу повремене си обуставе саобраћаја од 8.00 до 15.00 часова.

На магистралним путевима дионица Котор Варош-Ободник, у мјесту Рујевица и Кобаш један-Дервента, у мјесту Беглуци, као и на локалном путу Скиповац-Доњи-Скиповац Горњи, општина Добој, због деминерских радова, повремене су обуставе саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова, тако да 30 минута трају обуставе, а 15 минута пропуштања саобраћаја.

На подручју ФБиХ повремене су полусатне обуставе саобраћаја, због деминирања терена на дионици Лончари-Орашје у близини мјеста Дусине.

На дионици регионалног пута Мачковац-граница Републике Српске /Челић/, због извођења радова на санацији клизишта, измијењен је режим одвијања саобраћаја и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

На дионици регионалног пута граница Републике Српске /Буковица/-Ободник изводе се радови на полагању оптичког кабла, па возачима савјетујемо да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На регионалном путу Карановац-Кнежево, на трећем километру од Карановца, у мјесту Љубачево, због активираног клизишта, саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјенично.

На регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу, због радова на изградњи вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Прњавор-Добој.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због санационих радова на подручју ФБиХ спорије се саобраћа и на дионици ауто-пута Лепеница-Тарчин на излазу из тунела Граб, затим на дионицама магистралних путева Бугојно-Нови Травник, Јабланица-Мостар, Живинице-Шићки Брод и Бихаћ-Изачић, као и путева на подручју Прозора, Олова и Ливна.

На граничним прелазима задржавања су до 15 минута.

Због радова на подручју Хрватске, на граничном прелазу Орашје-Жупања возила саобраћају успорено у оба смјера.