latinica  ћирилица
24/08/2016 |  08:36 ⇒ 08:37 | Аутор: РТРС

Ђокић отвара Сајам привреде и туризма у Дервенти

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић данас ће свечано отворити 11. Сајам привреде и туризма у Дервенти, саопштено је из ресорног министарства.
Сајам у Дервенти (фото: derventa.ba) -
Сајам у Дервенти (фото: derventa.ba)

Сајам привреде и туризма, који ће бити отворен испред Спортско-културног центра Дервента, окупиће 125 излагача из Републике Српске, БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске и других земаља.

Директор СКЦ Мирослав Симић каже да се 11. сајам одржава на више од 3.200 метара квадратних отвореног и затвореног сајамског простора, у оквиру традиционалног 165. Дервентског вашара, који је препознатљив као најпознатији и најпосјећенији догађај.

Он је изразио увјерење да ће посјета сајму бити далеко већа него претходних година, а улаз на сајам је бесплатан.

Другог дана сајма од 18.30 часова предвиђена је дјечија представа и дружење са Малцима, Машом и Медвједом. Сајам ће трајати до 26. августа.

Подршку организацији дају Министарство трговине и туризма Републике Српске, Привредна комора Српске и начелник општине Дервента Милорад Симић.

Партнери сајма су излагачи који редовно излажу своје производе и понуду на сајму, а то су фирме из Дервенте "Гатарић", "Санино" и "Фрукта трејд", затим "Топлинг" из Прњавора, Нова банка, Ауто-центар "Сенковић" из Оџака.