latinica  ћирилица
24/08/2016 |  08:57 | Аутор: ТАНЈУГ

УНМИК осудио напад на сједиште телевизије РТК

Специјални изасланик генералног секретара УН на Косову Захир Танин осудио је напад на просторије Радио-телевизије Косова у Приштини.

"Напади те врсте никад нису оправдани и само штете будућности Косова", истакао је Танин, наводи се у саопштењу УНМИК-а.

Танин је апеловао да се починиоци тог напада изведу пред лице правде и обећао пуну подршку УНМИК-а у истрази тог инцидента.

У двориште сједишта РТК у Приштини је у понедјељак касно увече бачена ручна бомба, саопштила је косовска полиција, а одговорност за тај напад преузели су активисти који протестују против планираног споразума о демаркацији са Црном Гором, јавља Ројтерс.

Предајници у дворишту РТК су благо оштећени, али нема жртава и емитовање програма није било прекинуто, рекао је данас неименовани полицијски званичник, преноси британска агенција.

За напад ручном бомбом на РТК одговорност су преузели активисти који живе у близини границе са Црном Гором, како је наведено у писму које су у уторак објавили косовски медији.

Иста група је саопштила да је, такође, испалила гранату на косовски парламент прије двије недјеље, при чему није било жртава, наводи Ројтерс.