latinica  ћирилица
24/08/2016 |  09:28 ⇒ 13:29 | Аутор: СРНА

Дјеца из Сребренице отпутовала на камп на Златибору

Чланови Српског културно-умјетничког друштва "Свети деспот Стефан Лазаревић", њих 40, као и 20 чланова кошаркашке пионирске екипе са тренерима из Сребренице, отпутовали су јутрос на седмодневни камп на Златибору.
Сребреница - чланови Српског културно-умјетничког друштва "Свети деспот Стефан Лазаревић" - Фото: СРНА
Сребреница - чланови Српског културно-умјетничког друштва "Свети деспот Стефан Лазаревић"Фото: СРНА

Дјеца из Сребренице ће бесплатно боравири у хотелу, јер ће трошкове смјештаја и исхране сносити општина Чајетина, у чијем је саставу овај планински туристички центар.

На иницијативу црквених парохија из Љубиша на Златибору и Сребренице успостављена је и општинска сарадња у оквиру Програма специјалних веза Републике Српске и Србије.

Предсједник општине Чајетина Милан Стаматовић прољетос је приликом посјете Сребреници позвао чланове српског фолклорног ансамбла и пионирску кошаркашку екипу да дођу на Златибор, одмарају се, вјежбају, уживају у љепотама те планине и остваре сарадњу са младима из Чајетине.

Осим одмора и упознавања природних љепота, пионири сребреничког Кошаркашког клуба Губер искористиће боравак на планини за припреме, а чланови фолклорног ансамбла за пробе и уигравање нових кореографија.

Планирано је одигравање ревијалне утакмице сребреничких кошаркаша са вршњацима из Чајетине, као и наступ фолклорног ансамбла приликом обиљежавања православног празника Велика Госпојина.