latinica  ћирилица
24/08/2016 |  09:54 ⇒ 13:27 | Аутор: СРНА

Влајки: Додикова државничка улога - примјер како се треба борити за своју земљу

Универзитетски професор Емил Влајки сматра да је предсједник Републике Српске Милорад Додик постигао невјероватан успјех у борби против колонијализма БиХ.
Емил Влајки - Фото: РТРС
Емил ВлајкиФото: РТРС

 
"Уставни суд БиХ је осрамоћен, а високи представник се показује као превазиђена институција без икакве моћи. Можда се ове институције још неко вријеме одрже, али ништа више неће бити као прије, а оне ће полако венути и није нам жао", рекао је Влајки.

Он је истакао да је Додикова државничка улога, у односу на свијет, примјер како се треба борити за своју земљу.

"Република Српска је на географској карти планете невидљива, али је Додик учинио да цијели свијет о њој прича. Он је урадио и много више - озбиљно је начео колонијалну управу над БиХ", додао је Влајки, који је предсједник Партије економске и социјалне правде.

Умјесто да Додику за тај успјех одају признање, истиче Влајки, слуге међународне заједнице ни не хају за властиту државу у коју се толико патетично куну, већ само гледају шта ће им страни господари рећи, саопштено је из Партије економске и социјалне правде.

"Слуге 'међународне заједнице' поводом, како кажу, 'Додиковог референдума', су се успаничили као муве без главе. Једни призивају бонска овлаштења, други референдум о Сребреници, трећи се поново обраћају колонијалном Уставном суду БиХ, четврти сматрају да Додик уводи БиХ у 'страшну' авантуру са 'несагледивим' посљедицама, што је све скупа толико јадно да изазива саучешће", закључио је Влајки.