latinica  ћирилица
24/08/2016 |  10:59 ⇒ 14:05 | Аутор: РТРС

Брчко: Влада ни данас није усагласила амандмане на предложени буџет (ВИДЕО)

Влада Дистрикта Брчко ни јутрос није усагласила амандмане на буџет предложен у износу од 205 милиона марака.
Влада Брчко дистрикта - Фото: РТРС
Влада Брчко дистриктаФото: РТРС

Док српски чланови Владе Дистрикта траже да погледају ове амандмане или да се бар начелно о њима информишу, представници владе друга два народа мисле да је ријеч о ''неким другим политичким активностима''. 

Влада Дистрикта још је у децембру прошле године утврдила приједлог буџета за ову годину. Спроведена је јавна расправа, након чега су у међувремену предлагачи тражили око 1.500 амандмана на његово усвајање. Српски чланови владе због тога траже још неколико дана да се предложени буџет упути посланицима на уссвајање.

За коалиционе партнере из бошњачких странака тврде да разлози јутрошњег неупућивања у скупштинску процедуру нису технички, већ неки други, па чак и приватни.

Одгађање процедуре усвајања буџета у Влади може да доведе до великих финансијских проблема у Дистрикту - сматра градионачелник Анте Домић из ХДЗ-а . Ипак, каже, има повјерење у своје партрене и сараднике.

- Дубоко сам увјерен да ћемо сутра најкасније усвојити те амандмане јер неусвајање буџета дугорочно наноси непоправљиву штету за Брчко Дисктрикт, рекао је Анто Домић, градоначелник Дистрикта.

Очекује се да ће на данашњој сједници скупштинске већине бити договорен термин за одржавање сједнице Владе Дистрикта на којој би у што краћем року било заказано скупштинско усвајање буџета од 205 милиона марака.