latinica  ћирилица
24/08/2016 |  11:41 ⇒ 18:34 | Аутор: РТРС

Званичници Српске упутили телеграм саучешћа предсједнику и премијеру Италије

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је данас телеграм саучешћа предсједнику Италије Серђу Матарели у којем је, у име грађана Српске и у лично име, изразио саучешће поводом разорног земљотреса који је погодио ту земљу и у коме је десетине људи изгубило животе, а велики број тешко повријеђен.
Палата предсједника Републике Српске - Фото: РТРС
Палата предсједника Републике СрпскеФото: РТРС

Додик је у телеграму навео да цјелокупна јавност у Републици Српској с посебном пажњом прати напоре спасилачких екипа у проналажењу преживјелих и жели да што прије буду превазиђене посљедице изазване овом страшном елементарном непогодом.

"Молим Вас да породицама настрадалих пренесете изразе искреног саучешћа и солидарности због бола који их је задесио", наведено је у телеграму.

Земљотрес јачине 6,2 степена по Рихтеру погодио је јутрос планински дио централне Италије, а према посљедњим подацима, најмање је 21 особа је погинула.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа премијеру Италије Матеу Ренцију и грађанима Италије, поводом страдања великог броја људи у земљотресу који је погодио Италију.

"Дубоко потресена вијешћу о великом броју настрадалих и повријеђених у разорном земљотресу који је погодио Вашу земљу, у име Владе Републике Срспке и своје име, породицама страдалих, Вама и грађанима Италије упућујем изразе најдубљег саучешћа", наведено је у телеграму.

Цвијановићева је у телеграму навела да је ова трагедија дубоко потресла и све грађане Српске, који истински саосјећају са породицама настрадалих.

"Користим ову прилику да Вама и свим грађанима Италије, упутим ријечи охрабрења и подршку у настојањима да што брже превазиђете посљедице страшне несреће која вас је задесила", наводи се у телеграму премијерке Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је у своје, и у име Народне скупштине, телеграм искреног саучешћаамбасадору Републике Италије у БиХ Њ. Е. Руђеро Коријасу.

„Молим Вас, Екселенцијо, да пренесете искрене ријечи саучешћа предсједници Представничког дома Парламента Републике Италије Лаури Болдрини, посланицима у италијанском парламенту, а посебно породицама страдалих у разорном земљотресу који је погодио Вашу земљу“, наводи се у телеграму предсједника Народне скупштине.