latinica  ћирилица
24/08/2016 |  11:45 ⇒ 14:17 | Аутор: СРНА

Регоје: Нема информација о страдању држављана БиХ у Италији

Министарство иностраних послова БиХ за сада не располаже информацијама да се држављани БиХ налазе међу страдалима у катастрофалном земљотресу који је јутрос погодио Италију, изјавио је данас Срни начелник канцеларије за односе с јавношћу МИП БиХ Небојша Регоје.
Италија - земљотрес (Фото: Twitter/NBC News) -
Италија - земљотрес (Фото: Twitter/NBC News)

"Контактирали смо Амбасаду БиХ у Италији и амбасадора Жељану Зовко, који су у сталном контакту са МИП-ом Италије. Зовко нам је потврдила да још нема сазнања о евентуално страдалим држављанима БиХ. Амбасада не располаже ни информацијама да ли су неке туристичке групе из БиХ ових дана боравиле на угроженом подручју", рекао је Регоје.

Он је додао да се још не може искључити могућност да је било или да има повријеђених из БиХ, јер је рашчишћавање терена у току.

Према његовим ријечима, до тачних информација са терена је веома тешко доћи јер је стање на угроженом подручју хаотично, а у прекиду су виталне комуникације.

Земљотрес јачине 6,2 степена по Рихтеру погодио је јутрос планински дио централне Италије, а према посљедњим подацима, најмање је 21 особа је погинула.