latinica  ћирилица
24/08/2016 |  12:36 | Аутор: СРНА

Федерални пензионери најавили протесте

На сједници Извршног одбора Савеза удружења пензионера Федерације БиХ одлучено је да ће пензионери изаћи на протесте, али нису одлучили о конкретном датуму.
Пензионери - Фото: илустрација
ПензионериФото: илустрација

Пензионери су незадовољни одговором Владе ФБиХ која им је послала писмо да гарантује испуњавање шест од седам њихових захтјева за побољшање материјалног положаја те популације, јавила је Федерална телевизија.

Прије два дана пензионерима у ФБиХ обећано је да ће им након стабилизације Завода ПИО/МИО бити испуњен и седми захтјев, који се односи на 10 одсто повећања пензија остварених до 31. јула 1998. године.

Предсједник Удружења пензионера у ФБиХ Омер Омерефендић најавио је раније да ће данас бити размотрена могућност пензионерских протеста, који би требало да буду одржани, највјероватније, 22. септембра.

Омерефендић је ово изјавио након што је јуче у Сарајеву прекинут састанак представника Савеза удружења пензионера и Владе ФБиХ због неусвајања захтјева о повећању пензија за око 250.000 пензионера који су пензионисани до 31. јула 1998. године, а којима су пензије мање за 39,2 одсто.