latinica  ћирилица
24/08/2016 |  15:11 ⇒ 17:53 | Аутор: РТРС

Дервента: Отворен први "Ритејл парк" у БиХ (ВИДЕО)

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић рекао је да Дервента постаје модеран и успјешан град, примјер другима како треба стварати пословни амбијент.
Дервента: Отварање тржног центра - Фото: СРНА
Дервента: Отварање тржног центраФото: СРНА

Око стотину радника од данас је запослено у првом Ритејл парку у Босни и Херцеговини, изграђеном у Дервенти. Вриједност инвестиције је десет милиона марака, што је највећа појединачна инвестиција у посљедњих 20 година.

Од обичних тржних центара ритејл парк разликује се по самосталности сваке радње у погледу прилаза и радног времена. Такав вид градње ће, кажу инвеститори, умањити цијену закупа, што утиче и на ниже цијене у радњама.

"Тржни центар се налази на 5.600 квадратних метара, тренутно имамо осам великих закупаца, нешто малих радњи. Ово је врло значајна инвестиција за општину и за републику, врло значајна", рекао је Миладин Прерадовић, директор Електрон групе и инвеститор.

Повољан пословни амбијент и интересовање људи разлози су због којих је овај центар отворен управо у Дервенти.

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић рекао је да Дервента постаје модеран и успјешан град, примјер другима како треба стварати пословни амбијент.

Начелник општине Дервента Милорад Симић честитао је Прерадовићу на отварању тржног центара и свим другим закупцима пословних простора који ће радити у саставу објеката.

"У сваком случају лијепо је бити начелник код оваквих догађаја. Ово је послијератна највећа инвестиција. Параметар развијености једне локалне заједнице су еминентне фирме, отварање погона и запошљавање", рекао је Симић.

Због великог интересовања инвеститори најављују изградњу још једне ламеле наредне године. 

Новоотворени тржни центар саграђен је поред магистралног пута Дервента – Брод, а у склопу објекта ради и ресторан "Транзит" и самоуслужна ауто-перионица.

Отварању објекта присуствовао је и министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш.