latinica  ћирилица
24/08/2016 |  15:44 ⇒ 17:56 | Аутор: РТРС

Отворена прва етно-кућа код Мркоњић Града (ВИДЕО)

У Подрашници код Мркоњић Града, на употребу је предата новосаграђена етно-кућа. У Изградњу објекта Министарство трговине и туризма уложило је 32 хиљаде марака, а општина пет хиљада. Етно-кућа се налази уз магистрални пут, који води према Јадранском мору, и биће доступна туристима.
Мркоњић Град: Етно кућа - Фото: СРНА
Мркоњић Град: Етно кућаФото: СРНА

Етно- кућа је предата на употребу Удружењу жена “Наша жена“ из Подрашнице, које његује израду народних рукотворина овог краја, а у циљу развоја етно и сеоског туризма.

"Драго ми је да смо добили овај објекат јер ћемо сачувати нашу традицију, етно-производе и старине које нас посјећају на наше коријене. Туризам ће донијети добро и појединцу и друштву", рекла је Борјана Јанковић предсједница Удружења жена "Наша жена".

Отворена прва етно-кућа у Подрашници код Мркоњић Града (Фото Срна)

У изградњу етно куће уложено је 37.000 марака, од чега је Министарство трговине и туризма обезбиједило 32.000 хиљаде, а општина 5.000 марака.

"Подрашница је у близини туристичких мјеста Балкане и Зеленковца и служиће свим удружењима са подручја општине који његују традицију и културу овог краја. Дуго смо се спремали за овај пројекат и добили смо заиста лијепо уређену и опремљену етно-кућу", изјавила је Дивна Аничић, начелница општине Мркоњић Град.

Отварање етно- куће у Подрашници подржали су мјештани, али и туристи. Уз представнике локалне власти, предаји етно куће присустовала је и Жељка Стојичић, потпредсједница Народне скуштине РС.