latinica  ћирилица
24/08/2016 |  15:59 ⇒ 17:58 | Аутор: РТРС

У Поповом Мосту код Фоче подигнута задужбина - мост на Сутјесци (ВИДЕО)

У Поповом Мосту код Фоче 57-годишњи Енес Хајдаревић остварио је дјечачки сан – подигао је мост на ријеци Сутјесци вриједан 150.000 марака. Ово је само једна од задужбина сарајевског привредника, коју оставља родном крају.
Мост у Поповом Пољу код Фоче - Фото: РТРС
Мост у Поповом Пољу код ФочеФото: РТРС

Стари висећи мост из 1964. године, који је био забрањен за саобраћај, замијенио је бетонски – дугачак 33 метра, а широк три метра. 

Ходајући мостом, остварењем свог великог дјечачког сна – Хајдаревић се присјећа како је као шестогодишњак до школе са другарима морао неколико километара уз хладну Сутјеску заобилазницом, док није изграђен висећи мост.

"Мој је животни мото је да сваке године учиним неко добро дјело. Наравно, приоритет је моја Сутјеска, Тјентиште и Фоча", каже Хајдаревић.

Радисав Машић, начелник општине Фоча истиче да је изградња овог моста много више од пуког премошћавања обала јер је он заправо знак повратка живота у ове крајеве и финог односа међу комшијама.

А комшије Срби и Бошњаци разасути у 250 домаћинстава с једне и друге обале Сутјеске Енеса памте и по асфалтирању путева, обнови богомоља, школа и стипендирању и даривању школараца.