latinica  ћирилица
24/08/2016 |  16:00 ⇒ 16:01 | Аутор: СРНА

Модрича: Усвојен приједлог Комисије за спровођење референдума

Скупштина општине Модрича усвојила је данас на посебној сједници приједлог чланова Општинске комисије за спровођење референдума о Дану Републике Српске на подручју ове локалне заједнице.
Скупштина општине Модрича - Фото: СРНА
Скупштина општине МодричаФото: СРНА

Републичкој комисији за спровођење референдума предложено је да за предсједника Општинске комисије у Модричи именује Миру Горановић, док су за чланове предложени Горан Томић, Добринка Дабић, Велибор Цвијић и Ђука Ристић, наводи се у закључку модричке Скупштине општине.

Потпредсједник Скупштине општине Синиша Никић рекао је да је за приједлог чланова Комисије и њихових замјеника гласало 25 одборника, док је био уздржан одборник из реда Бошњака.

Одборници су већином гласова усвојили одлуку о измјени и допуни одлуке о дугорочном задуживању буџета општине Модриче код Свјетске банке - Међународне асоцијације за развој по Хитном пројекту опоравка од поплава 2014.

"Измјена се односи на листу објеката инфраструктуре предвиђених за санацију и реконструкцију", рекао је Никић и нагласио да ће, усљед повољнијих услова обезбијеђених у поступку избора извођача радова, умјесто 10 раније утврђених пројеката за исти износ кредита од 1.093.531 КМ бити реализовано 11 пројеката.