latinica  ћирилица
24/08/2016 |  16:05 ⇒ 17:45 | Аутор: РТРС

"Црно врело" рјешава водоснабдијевање за 30 хиљада потрошача (ВИДЕО)

Вишемилионски пројекат "Црно врело" трајно ће ријешити проблем водоснабдијевања 30 хиљада потрошача у 17 села на подручју Приједора и Бањалуке. Пројекат регионалног водоводног система "Црно врело" конципиран је као модеран систем водоснабдијевања са примјеном европских стандарда и достигнућа. Реализација овог пројекта требало би да почне ускоро.
Петров Гај код Приједора - Фото: РТРС
Петров Гај код ПриједораФото: РТРС

Мјештани Петровог Гаја, већ годинама имају проблема са водоснабдијевањем. Бунари су љети празни, а када има воде, често није за пиће. Пројекат „Црно врело", кажу, ријешиће њихове проблеме.

"Радо ћу се прикључити и платићу колико год буде требало јер немам здраву воду", истиче Невенка Хрваћанин из Петровог Гаја код Приједора.

И Душко Томић, такође из овог мјеста, истиче да је овај пројекат од животног значаја за њихово мјесто, поготово за оне који се баве приватним пословима и без воде не могу да функционишу.

Реализацијом овог пројекта, 30 хиљада потрошача у 17 села, на подручју Бањалуке и Приједора, добиће питку воду. Дио радова већ је завршен.

Владо рељић, директор „Водовода“ Приједор истиче да их чека изградња терцијалног дијела водоводне мреже у свих 11 насељених мјеста у укупној дужини од 250 километара, као и кућни прикључци.

Овај пројекат су још прије неколико дана договорили градоначелници Бањалуке и Приједора, а наредни корак је формирање арбитражне комисије која ће извршити процјену средстава и радова који су неопходни да се обаве.

Док једни улажу напоре како завршити пројекат Црно врело, други га с нестрпљењем очекују, јер управо то значи крај деценијским мукама.