latinica  ћирилица
24/08/2016 |  16:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Божовић: Чуда су могућа, биће Звезде и послије Сасуола

Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић позвао је данас навијаче да помогну екипи у реванш мечу плеј-офа за пласман у Лигу Европе против Сасуола, упоркос поразу у првом мечу од 3:0 и само теоретским шансама за пласман у групну фазу.
Миодраг Божовић - Фото: РТРС
Миодраг БожовићФото: РТРС

"С обзиром на то како смо одиграли прву утакмицу у Италији надам се да не можемо да поновимо двије тако лоше партије. Било би много добро да сутра побиједимо и да се на тај начин реванширамо навијачима које смо доста разочарали у првој утакмици. Нисам имао велика очекивања од ове екипе, не зато што нема квалитет, већ зато што се прасе не гоји уочи Божића", рекао је Божовић на конференцији за медије на стадиону Рајко Митић.

Он је подсјетио да Звезда 10 година није било у групној фази и да ова екипа нема искуства.

"Ја нисам обећавао ни Лигу шампиона ни Лигу Европе, трезвено размишљам о свему. Нису ови играчи тако лоши као што су били у Италији, нити је Сасуоло толико добар колико је изгледао против нас. Негдје у средини можемо да се нађемо. Они су прошле сезоне побјеђивали све италијанске великане, газда је ове године продао играче за 42 милиона евра, а довео за 45 милиона. Из овога се види да ми као клуб немамо права да се ругамо никоме".

Звездин тренер позвао је навијаче да дођу на стадион, због велчичине клуба, али чињенице да је у спорту све могуће.

"У животу и у спорту је све могуће, разна чуда се догађају. Много бих волео да сам сутра просјечан навијач Звезде, долази екипа из једне од пет најјачих лига у Европи, екипа која има неколико изванредних играча који ће за неколико сезона играти у Јувентусу, Милану, Интеру... И, најважније, долази екипа да игра против клуба који ви волите. Сви смо пролазни осим тог имена, зато бих дошао. Мене као навијача не занима што је Миодраг Божовић тренер, долазим да гледам своју Звезду, да гледам фудбал зато што је то једна лијепа игра", поручио је Божовић.

Утакмица између Црвене звезде и Сасуола игра се сутра од 20.30 сати на стадиону Рајко Митић, а подршку фудбалерима пружиће и кошаркаши црвено-белих.