latinica  ћирилица
24/08/2016 |  16:51 ⇒ 16:52 | Аутор: СРНА

Отворен 43. сајам шљиве у Градачцу

У Градачцу је данас отворен 43. Међународни сајам шљиве на коме учествује 300 излагача из БиХ и земаља у окружењу.
Отворен 43. сајам шљиве у Градачцу - Фото: СРНА
Отворен 43. сајам шљиве у ГрадачцуФото: СРНА

Сајам су отворили предсједник Федерације БиХ Маринко Чавара, премијер Тузланског кантона Бего Гутић и бивши хрватски предсједник Стјепан Месић.

Гутић је рекао да је Влада Тузланског кантона подржала ову сајамску активност и позвао и друге нивое власи да снажније подрже ову манифестаицју.

Он је нагласио да је одрживи развој воћарства дуготрајан процес у којем се мора тежити систематски дефинисаним подстицајима усмјереним ка стратешким производима.

"Морамо повезивати пољопривредне произвођаче са савјетодавним службама, откупљивачима, локалним заједницама, ресорним кантоналним и федералним министарством јер ће се тиме побољшати стање у пољопривреди", рекао је Гутић.

На сајму је потписан Протокол о сарадњи између Министарства трговине, туризма и саобраћаја Тузланског кантона и Специјалне болнице за болести штитне жијезде и болести метаболизма "Златибор" из Србије.

Овим протоколом грађани Тузланског кантона моћи ће остварити одређене погодности, међу којима је и 10 одсто попуста на лијечење у Клиници на Златибору.

Сајам ће бити отворен до 28. августа, објављено је на порталу Владе Тузланског кантона.