latinica  ћирилица
24/08/2016 |  17:01 | Аутор: Агенције

Венгер: Плашим се дана кад ћу морати у пензију

Менаџер Арсенала Арсен Венгер признао је да се плаши дана када ће морати да оде у пензију.
Арсен Венгер (Foto: Soccersouls) -
Арсен Венгер (Foto: Soccersouls)

Венгер (66) ће у октобру прославити 20 година откако је постао тренер Арсенала, а уговор са "тобџијама" истиче му за годину дана.

"Фудбал је био мој живот и искрено, плашим се тог дана. Што дуже чекам биће ми теже да изгубим зависност (за фудбалом)", навео је Венгер у књизи "Game Changers", пренио је Скај Спортс.

Навијачи Арсенала су претходних сезона критиковали Венгера јер није много улагао у трансфере, у поређењу са великим ривалима из Премијер лиге.

"Када се Алекс (Фергусон) повукао и када смо играли против његовог бившег клуба Манчестер јунајтеда, он ме је позвао да дођем на пиће. Тада сам га питао да ли му недостаје посао, а он је одговорио: 'Не, уопште'. Ја то нисам могао да разумијем. То је празнина у твом животу, поготово што си цијели свој живот чекао на наредну утакмицу и покушавао да побиједиш", рекао је он.

У неколико утакмица у прошлој сезони навијачи су тражили Венгерову оставку, а француски тренер остао је штедљив и у овогодишњем прелазном року.

Арсенал је овог љета довео само једно звучно појачање, Гранита Џаку из Борусије Менхенгладбах, али би Венгер могао да купи још неког играча до краја прелазног рока, пошто има много проблема са повријеђеним играчима.

Повријеђени су дефанзивци Пер Мертезакер и Габријел Паулиста, па је Венгер покушао да доведе бека Валенсије Шкодрана Мустафија, али су преговори "запели".

Арсенал је у прва два кола Премијер лиге освојио бод и заузима 13. мјесто на табели.