latinica  ћирилица
24/08/2016 |  19:08 | Аутор: Б92

Катаи: Пласман у Русију лијек за све ране

Александар Катаи сматра да би пласман репрезентације Србије на Свјетско првенство 2018. године могао да буде лек за све ране српског фудбала.
Александар Катаи (Фото: crvenazvezdafk.com) -
Александар Катаи (Фото: crvenazvezdafk.com)

Катаи је једно од нових имена на списку селектора Славољуба Муслина, за меч са Републиком Ирском 5. септембра у Београду.

"Мислим да може да буде лијек, искрено. Пред нама је нови почетак, увјерен сам да имамо квалитет, а одлазак у Русију вратио би вјеру у фудбал и имао позитивног утицаја на многе ствари", рекао је Катаи.

Србија није учествовала на неком великом такмичењу од Мундијала 2010. године у Јужној Африци.

"У прошлости је било ствари које желимо сви да заборавимо или архивирамо, а сада је важно да останемо позитивни и гледамо у будућност. Сви желимо исто, очекујемо исто, а то је повратак на велику сцену и одлазак Србије у Русију", рекао је плејмејкер Звезде.

У Групи Д осим Србије и Ирске надмећу се још Аустрија, Велс, Молдавија и Грузија, побједник ће директно у Русију, други у бараж.

"Аустрију, Велс и Ирску гледали смо и на минулом Европском првенству у Француској, довољно да се увјеримо да никоме неће бити лако. Са свима можемо да играмо и сами смо господари своје судбине", рекао је Катаи.

Катаи је једини репрезентативац из Суперлиге на списку селектора Муслина, а позив га је обрадовао.

"Искрено, јесте, али зато ме и више обрадовао. И не кријем да ми много значи. Сваки позив у национални тим је привилегија за сваког играча", закључио је капитен Звезде.