latinica  ћирилица
25/08/2016 |  22:49 | Аутор: СРНА

Савез за Градишку: Подршка кандидату за начелника Зорану Латиновићу

У Градишци је вечерас одржана конвенција Савеза за Градишку на којој је потписан коалициони споразум о подршци заједничком кандидату за начелника општине Зорану Латиновићу на предстојећим локалним изборима.
Коалиција за Градишку - Фото: СРНА
Коалиција за ГрадишкуФото: СРНА

Конвенцији у Културном центру присуствовали су предсјединк СДС-а Младен Босић, ПДП-а Бранислав Бореновић, странке Напредна Српска Адам Шукало, замјеник предсједника НДП-а Крсто Јандрић и 500 чланова и симпатизера ових странака.

Предсједник СДС-а Младен Босић рекао је да Латиновића подржавају становници Градишке јер има резултате и истакао да је СДС поносан што има такве кандидате.

"Наша снага на овим изборима је управо у снази наших кандидата који су показали да имају резултате, да нису криминализовани и да уважавају потребе народа", нагласио је Босић и додао да је убијеђен у нову побједу Зорана Латиновића.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да је Градишка општина која најбоље показује како треба сарађивати и правити резултате за своју локалну заједницу и грађане, те истакао да је подршка која је на конвенцији дата Зорану Латиновићу доказ да ће убједљиво побиједити на изборима.

"За мене као предсједика ПДП-а велика је част да имамо такву општину, у којој постоји узајамна сарадња и разумијевање коалиционих партнера", нагласио је Бореновић.

Замјеник предсједника НДП-а Крсто Јандрић рекао је да су за Савез за промјене, уз Бањалуку и Бијељину, најзначајнији локални избори у Градишци, посебно због проблема у функционисању ове општине у посљедње двије године, гдје се, како је навео, показало да правна држава не функционише.

Предсједник странке Напредна Српска Адам Шукало навео је да је основна порука овог скупа да Градишку не дају онима који су је довели у ситуацију да и у овом мандату мора да враћа дугове и да не може да снагу усмјери у инфрастуктуру и остале предиспозиције које треба да обезбиједе нова радна мјеста.

"Покушај прављења нове скупштинске већине у једном моменту успио је да успори развој Градишке, али није успорио нашу енергију да никад више не дозволимо да у Градишци владају они који слушају своје партијске шефове", рекао је Шукало.

Кандидат Савеза за Градишку за начелника општине Зоран Латиновић захвалио је странкама за подршку, наводећи да политичке странке Савеза за Градишку имају потенцијал да на изборима обезбиједе стабилну скупштинску већину и тако му дају снажну подршку у предстојећем мандату.

"На основу резултата које смо постигли и гледајући ситуацију у општини коју смо затекли 2012. године заслужујемо побједу на предстојећим изборима. Општина је била у великим кредитним задужењима, топлана и комунална предузећа у тешкој ситуацији, али упорним радом успјели смо то да ријешимо. До краја мандата од затечених 48 вратићемо више од 17 милиона КМ кредитних задужења, реконструисали смо топлану и обезбиједили развој инфрастуктуре, путне мреже, водовода и канализације", навео је Латиновић.

Он је додао да ће сви до сада релизовани пројекти бити добар ослонац да упорним радом у наредном мандату Градишка дође у ред најбогатијих општина у Републици Српској.

Коалициони споразум потписали су предсједници општинских одбора СДС-а Ђорђе Крчмар, странке Напредна Српска Горан Ђорђић, НДП-а Бобан Мандић и предсједник Изборног штаба ПДП-а Горан Бјелић.