latinica  ћирилица
25/08/2016 |  22:59 | Аутор: Независне

Младену Ждрали за троструко убиство 15 година робије

Суд БиХ потврдио је пресуду којом је Младен Ждрале, звани Пата, осуђен на 15 година затвора за учествовање у троструком убиству, почињеном у новембру 2005. године у угоститељском објекту "Два бора" у насељу Враца у Сарајеву.
Суд БиХ - Фото: РТРС
Суд БиХФото: РТРС

Према прикупљеним доказима, рафалним пуцњима из аутоматског оружја тада су убијени Милорад Тодоровић, као и Радомир Јанковић и Есад Шендеровић, а тешко је рањен Мурат Комарица.

Тужилаштво БиХ теретило је осуђеног да је учествовао у припреми и извршењу овог убиства, те помоћи убици након злочина, а према доступним доказима, убица је Борис Говедарица, који је убијен у Источном Сарајеву 2007. године, те није могао бити процесуиран.

Из Тужилаштва БиХ је саопштено да се ради о предмету у оквиру акције кодног назива "Лутка", која је један од највећих предмета против организованог криминала у постдејтонској БиХ.

"Тужилаштво БиХ задовољно је потврђеном и коначном пресудом у предмету против Младена Ждрале, осуђеног на 15 година затвора", саопштено је из тог тужилаштва.

Из Тужилаштва БиХ подсјећају да се то убиство догодило у близини ентитетске границе, те да је почињено у стилу мафијашких ликвидација, а што је унијело немир и несигурност грађанима Сарајева, Источног Сарајева и БиХ.

"У току је процес у предмету 'Лутка', у којем се, између осталог, суди оптуженима за убиство Бориса Говедарице, а у којем се ускоро очекује првостепена пресуда", наводи се у саопштењу из Тужилаштва БиХ.