latinica  ћирилица
27/08/2016 |  21:40 | Аутор: СРНА

Дјеца допутовала својим кућама на Космет

Ученици са Косова и Метохије који су седам дана боравили у 10 градова и општина Републике Српске, њих 500, безбједно су стигли у јужну српску покрајину, саопштено је из бањалучког Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије.
Приједор - Дјеца са Косова - Фото: РТРС
Приједор - Дјеца са КосоваФото: РТРС

Најбољи ученици из јужне покрајине Србије боравили су седам дана у Бањалуци, Приједору, Лакташима, Градишци, Прњавору, Модричи, Шамцу, Броду, Бијељини и Гацку.

"Сви су у 20.45 часова стигли у Косовску Митровицу, а 450 ученика са југа Космета настављају према својим мјестима широм Космета", наводи се у саопштењу и додаје да је изузетно успјешно завршен 5. пројекат Одбора "Спојимо српску дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".

Наредни боравак дјеце са Косова и Метохије биће организован од 17. до 24. јуна 2017. године, у који ће бити уврштена дјеца са Косова и Метохије из породица које имају четворо и више дјеце, а таквих српских породица на Космету има много.

- То показује колика је жеља Републике Српске да помогне српској дјеци и српском народу на Космету. Хвала свима који су помогли овај најмасовнији пети пројекат, највише породицама и основним школама у десет локалних заједница Републике Српске - истакао је предсједник Одбора Милорад Арлов.