latinica  ћирилица
28/08/2016 |  08:30 | Аутор: Б92

Мареј: Надам се истом нивоу игре и са 38 година

Енди Мареј рекао је да ће покушати да искористи сваку шансу за успјех, почевши од предстојећег Отвореног првенства САД у Њујорку.

Мареј је прошле недјеље у финалу Мастерса у Синсинатију изгубио од Марина Чилића из Хрватске и прекинуо низ од 22 побједе.

Други тенисер свијета је током тог низа освојио Вимблдон и одбранио златну олимпијску медаљу у Рио де Жанеиру.

Он је до сада освојио три Грен слем турнира, од којих је први освојио управо у Њујорку 2012. године, када је у финалу побиједио Новака Ђоковића послије пет сетова.

Ђоковић је претходних недјеља имао проблема са повредом зглоба, а од осталих фаворита Швајцарац Роџер Федерер неће играти на УС Опену због повреде.

"Имам 29 година и мислим да ћу, ако будем имао среће, моћи да играм на овако високом нивоу још три, максимум четири године. То није лако. Надам се да ћу овако играти и када напуним 38 година, али то није вјероватно. То ћу искористити на позитиван начин, знајући да морам да искористим сваку прилику која се укаже. Ради се о другачијем менталитету од оног када сте младји и када мислите да имате више времена", рекао је Мареј.

Мареј ће у првом колу УС Опена, који почиње у недељу, играти против 82. играча свијета Лукаша Росола из Чешке.

Бранилац титуле, први тенисер свијета Новак Ђоковић играће у првом колу против Јиржија Јановича из Пољске, док ће Шпанац Рафаел Надал играти против Дениса Истомина из Узбекистана.