latinica  ћирилица
28/08/2016 |  12:42 ⇒ 18:12 | Аутор: Агенције

"Вјежба показала заједништво, Дрина не може бити граница борби против тероризма" (ВИДЕО)

Предсједник Србије и Републике Српске, Томислав Николић и Милорад Додик, честитали су данас припадницима полиције Србије и РС на успјешно приказаној заједничкој вјежби "Дрина 2016".
Милорад Додик и Томислав Николић - Фото: РТРС
Милорад Додик и Томислав НиколићФото: РТРС

Предсједник Српске Милорад Додик је поручио да су полиције Србије и РС оспособљене да узврате ударац тероризму.

"Честитам припадницима полиција Србије у РС и свима који су учествовали у организацији вјежбе, посебно министрима унутрашњих послова и њиховим сарадницима", рекао је Додик, истичући да је вјежба била веома успјешна.

Он је рекао да је вјежба показала заједништво и усмјереност ка циљу и способност да се избори против зла које покрива готово цијели свијет.

"Сигурно да је народ који ово гледа могао да види да су полиције Србије и Републике Српске структурно оспособљене да узврате на било какав ударац нашем поретку", нагласио је Додик.

Како каже, данашња акција је показала и да не може да буде ни граница јер ни тероризам нема границе.

Додик је казао да му је била посебна част и задовољство што су сви заједно могли да посматрају способност полиције Србије у настојању да очува територијални интегритет Србије.

"Честитам свим учесницима у вјежбама, ово је било заиста добро, одлично, и надамо се да ћемо у будућности имати још прилика да усавршавамо наше способности", рекао је Додик.

Додик је захвалио предсједнику Србије Томиславу Николићу што је данас на овај начин дао значајну подршку вежби, као и Влади Србије на челу са премијером Александром Вучићем и Влади Српске на челу са премијерком Жељком Цвијановић, што су обезбиједиле средства и ресурсе за ову вјежбу.

НИКОЛИЋ: Дрина не може бити граница борби против тероризма

Николић је изјавио да је вјежба показала како полиције Србије и Републике Српске успјешно сарађују и да не постоји задатак који не могу заједно да ријеше.

Николић је послије вјежбе рекао да су припадници специјалних снага Србије и Српске били као један и истакао да је војничка оцјена за вјежбу врло добар.

"Они су показали како успјешно сарађују, како се потпуно разумију и допуњују и како не постоји задатак који не можемо заједнички да решимо", рекао је Николић.

Он је честитао припадницима две полиције.

"Данас сте били као један, како дишете како размишљате, тако и радите и ако би се давала војничка оцјена овој вјежби рекао бих врло добар", рекао је предсједник Србије.

Николић је додао и да је вјежба такође показала да Дрина не може бити граница борби против тероризма, јер тероризам не познаје границе.

РЕБИЋ И ЋУЛУМ: Спремни смо да одговоримо на све изазове

Директори полиције Србије и Републике Српске Владимир Ребић и Дарко Ћулум увјерени су да се данашњом здруженом вјежбом двеју полиција показало да смо спремни да одговоримо на све изазове.

Директор српске полиције Владимир Ребић рекао је, прије почетка вјежбе, да је тероризам присутан и на Балкану, те да је циљ да се пошаље брза и јасна порука да смо спобни да одговоримо на све изазове.

Директор полиције РС Дарко Ћулум навео је да ће данашњом вјежбом моћи да се прикажу и провјере обученост и оспособљеност специјалних снага, али и опреме наоружања.