latinica  ћирилица
28/08/2016 |  13:45 | Аутор: СРНА

Поповић: Салкић поново подмеће Републици Српској

Професор Правног факултета у Бањалуци Витомир Поповић сматра да потпредсједник Српске Рамиз Салкић својим тврдњама да је заједничка вјежба полиција Србије и Српске у Подрињу "звецкање оружјем" поново подмеће нешто Републици Српској.
Витомир Поповић - Фото: РТРС
Витомир ПоповићФото: РТРС

"Боље би било да је коментарисао да су нађене велике количине оружја у Федерацији БиХ и како се овдје не кажњавају они који се боре у Сирији и баве се тероризмом, што је највећа опасност по свијет", рекао је Поповић.

Он је поручио Салкићу да би требало да се бави својим послом, а не оним што није његова надлежност.

Поповић је рекао да ослобађање Алмира Мердића због напада на премијера Србије Александра Вучића у Поточарима говори да бошњачка елита контролише "заједничке" институције у Сарајеву.

Он је рекао новинарима у Стричићима, код Бањалуке, да надлежни који су требали да разријеше овај покушај убиства нису хтјели нити су имали намјеру да обаве тај посао.

"Они на одређен начин контролишу и дио хрватских и српских представника у тим институцијама, због чега је оправдано питање постојања тих институција на нивоу БиХ", каже Поповић.

Тужилаштво БиХ обуставило је истрагу против Алмира Мердића /41/ из Јелаха, једног од главних осумњичених за напад на предсједника Владе Србије Александа Вучића након комеморације жртвама злочина у Сребреници прошле године.

Премијер Србије нападнут је у јулу прошле године након комеморације жртвама злочина у Сребреници. Вучића је, прво вербално, а затим и каменицама, напала група људи у Поточарима.