latinica  ћирилица
28/08/2016 |  14:36 ⇒ 14:38 | Аутор: СРНА

СП и Странка за наш град подржавају Ћосића

Представници општинских одбора СНСД-а и СП Источно Ново Сарајево, те Странке за наш град потписали су данас коалициони споразум о подршци кандидату СНСД-а за начелника Источног Новог Сарајева Љубиши Ћосићу.
Љубиша Ћосић - Фото: СРНА
Љубиша ЋосићФото: СРНА

Коалициони споразум потписали су предсједник Изборног штаба СНСД-а у Источном Новом Сарајеву Сташа Кошарац, предсједник Општинског одбора СП Слободан Пајић и предсједник Странке за наш град Вељко Ступар.

Ћосић је захвалио за подршку, истичући да је ово потписивање споразума предуслов да се настави са започетим пројектима.

"СП и Странка за наш град су препознали наш заједнички труд који иде у правцу развоја општине Источно Ново Сарајево и који је манифестован у претходне четири године", рекао је Ћосић и додао да је у протеклом периоду урађено много на пољу подстицаја, изградње инфраструктуре, запошљавања и да је логично да се креће у нове подухвате у периоду 2016-2020. година.

Он је навео да су се и ове године, као и 2012, окупили око заједничког програма који подразумијева инфраструктурни развој ове локалне заједнице, развој градског центра, пословне зоне, завршетак градског трга и спортске дворане за коју ће, како је рекао, безрезервно морати тражити подршку Владе Републике Српске.

Ћосић је истакао да ће се наставити и развој руралних крајева, те да је општинска управа улагала у ове крајеве да људи у њима остају. "Тиме је све више захтјева за развој инфраструктуре у овим подручјима", додао је Ћосић.

Он је нагласио да ће се трудити да општинска управа буде још ефикаснија, као и да се поправи рад мјесних заједница.

"Циљ ми је да општинску управу доведем на врата сваког становника јер нема потребе да долазе у општину ако то могу завршити у мјесној заједници", истакао је он.

Ћосић је поручио да се потписници споразума нису окупили ни око партијских, нити појединачних циљева, већ око циља које се зове снажно Источно Ново Сарајево, које ће "сигурно у мандату 2016-2020. боље изгледати него у претходном мандату".

Пајић је након потписивања коалиционог споразума рекао новинарима да су данас само стављени потписи јер су СП и СНСД у општини Источно Ново Сарајево и раније радили на заједничким пројектима с циљем побољшања живота у овој локалној заједници.

Он је нагласио да су за посљедње четири године, од када је Ћосић начелник општине, постигнути значајни резултати, изражавајући наду да ће ова коалиција добити власт како би наставила са започетим пројектима и покренула нове.

Ступар је истакао да из Странке за наш град дају подршку садашњем начелнику Ћосићу јер је у четворогодишњем мандату учинио много за ову локалну заједницу, наводећи да је буџет са 4,2 милиона КМ готово удвостручен и у овој години износи око 9,5 милиона КМ.

"Мислим да смо једина локална заједница на подручју Републике Српске која је то успјела", рекао је он и додао да се у посљедње четири године радило пуно и да су се окупили око заједничких пројеката с циљем развоја општине.

Ступар је истакао да су у коалиционом споразуму дефинисани приоритети, а на првом мјесту је изградња пословне зоне са прилазном саобраћајницом и потребном инфраструктуром, а слиједе запошљавање, завршетак изградње Дома здравља, па инфраструктурни пројекти.