latinica  ћирилица
28/08/2016 |  18:18 ⇒ 20:47 | Аутор: СРНА

Вулин: Суди се Вучићу, а не потенцијалним убицама

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин рекао је данас да се суди Александру Вучићу умјесто онима који су покушали да убију премијера Србије у јулу прошле године у Поточарима.
Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије - Фото: СРНА
Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања СрбијеФото: СРНА

- Нађите ми земљу на свијету у којој би био нападнут предсједник једне стране владе и у којој би требало годину дана да се казне починиоци. Нађите земљу која би ослободила човјека кога имамо на свим камерама како напада Александра Вучића. Каква је то земља и правосуђе? - упитао је Вулин поводом обустављања истраге против Алмира Мердића.

Он је изјавио да као човјек пита гдје су били домаћини и "зашто уз Вучића није корачао Бакир Изетбеговић као што је крај њега у Београду био Вучић".

Вулин је рекао да се годину дана покушава наметнути мишљење да је Вучић сам себе напао.

- Вучић је, заправо, крив. Он је крив зато што није прихватио да уз српски народ стоји одредница геноцид, зато што се поклонио жртвама туђег народа, а није понизио свој. Он јесте крив што није дозволио да понизе и њега и Србе и што је показао личну храброст - оцијенио је Вулин.

Он је рекао да Вучић најкривљи, јер је преживио и опростио онима који су покушали да га убију.

- Они њему нису опростили што је жив - рекао је Вулин.

Говорећи о изјави потпредсједника Српске Рамиза Салкића да је заједничка полицијска вјежба Српске и Србије "звецкање оружјем", Вулин је рекао да се цијели свијет бори против тероризма и упитао зашто не би и Србија и Српска.

- Вјежба је била на територији Србије. Нама је потребна Српска и њена подршка и помоћ, као што смо спремни да је понудимо сваком ко се бори против тероризма - поручио је Вулин.