latinica  ћирилица
12/09/2016 |  18:33 ⇒ 20:38 | Аутор: РТРС

Бањалука "Челенџер": Одиграни мечеви 1. кола (ВИДЕО)

На 15. тениском Челенџеру у Бањалуци данас су играни мечеви првог кола у синглу и дублу. У појединачној конкуренцији пласман у друго коло изборила су двојица аустријских и двојица чешких тенисера.
Челенџер "Бањалука 2016" - Фото: РТРС
Челенџер "Бањалука 2016"Фото: РТРС

У другом колу бањалучког челенџера за 2016. годину гледаћемо Аустријанца Дениса Новака, који је за сат и 25 минута игре побиједио српског тенисера Николу Чачића са два пута 6:4. Њему се придружио Лени Хампел , који је у аустријском окршају са 2:1 у сетовима побиједио Максимилијана Нојкриста. Ово је био успјешан дан и за тенисере из Чешке. Вацлав Шафранак је са 2:0 побиједио Виктора Ђурасовића из Норвешке, а успјешан је био и Јан Шатрал ,који је са 7:6, 6:2 побиједио Мађара Фусовика.

Шатрал је у Бањалуку стигао након наступа на ЈУ-ЕС опену гдје је изгубио у другом колу. Рекао нам је да је пратио великог финала измђу Ђоковића и Вавринке и да га не изненађује побједа Швајцарца.

Одиграна су два меча у конкуренцији дублова. Румунски тандем Унгур-Лунчану је био бољи од хрватског пара Мектић Санчић, а у свесрпском дуелу тандем Јанковић-Крстин био је успјешнији од својих колега Зекића и Чачића.