latinica  ћирилица
17/09/2016 |  18:05 ⇒ 18/09/2016 | 08:00 | Аутор: РТРС

Челенџер: Зекић и Павлашек у финалу (ВИДЕО)

Српски тенисер Миљан Зекић и Адам Павлашек из Чешке играће у финалу 15. Челенџера Бањалука 2016.
Челенџер Бањалука : Миљан Зекић - Фото: РТРС
Челенџер Бањалука : Миљан ЗекићФото: РТРС

Чешки тенисер Адам Павлашек у првом данашњем полуфиналу био је бољи од Пабла Андухара из Шпаније, док је српски тенисер Миљан Зекић био успјешнији од Аљажа Беденеа из Велике Британије. 

У првом полуфиналу Челенеџера Бањалука 2016, Адам Павлашек је оправдао улогу фаворита против Пабла Андухара. Ипак, меч није почео онако како је чешки тенисер желио. Андухар је играо добро и први сет ријешио у своју корист. Павлашек је дошао до своје игре у другом сету, био је много бољи и овај период игре добио са 6:3. У трећем, одлучујућем сету виђена је велика и неизвјесна борба. Побједника смо добили тек након тај брејка у којем је Чех био успјешнији са 7:3.

Павлашека у финалу очекује дуел против Миљана Зекића из Србије, који је надмашио резултат из прошле године, када је у Бањалуци стигао до полуфинала. Ове године у мечу за финале Зекић који је на 202. позицији АТП листе, био је бољи од Аљажа Беденеа , 85-ог на АТП листи. Зекић је славио са 7:6 и 6:4 и сада ће имати најбољу прилику до сада да освоји трофеј у Бањалуци.

Финални меч Зекић-Павлашек можете гледати у директном преносу на нашем програму у недјељу од 12.30 часова.