latinica  ћирилица
18/09/2016 |  14:34 ⇒ 20:45 | Аутор: РТРС

Павлашек освојио АТП Челенџер у Бањалуци (ВИДЕО)

Чешки тенисер Адам Павлашек освојио је титулу на 15. тениском челенџеру у Бањалуци
Миљан Зекић и Адам Павлашек - Фото: РТРС
Миљан Зекић и Адам ПавлашекФото: РТРС

Адам Павлашек побиједио је у финалу савладао Миљана Зекића из Србије са 2:1 у сетовима. 

Финале је донијело одличан меч. Боље га је отворио Миљан Зекић који је након 31. минуте добио први сет 6:3. У другом сету другачија слика, Павлашек је веома брзо направио брејк и лако добио други сет - 6:1.

Слично је почео и трећи, брејком Павлашека већ у првом гему. Међутим, није се предавао Зекић, уз велику подршку навијача у шестом гему вратио је ситуацију на почетак, али није издржао до краја. Чех је у деветом гему поново освојио сервис гем ривала, а потом након сат и 54 минуте искористио прву меч лопту за прву титулу у Бањалуци.

Павлашек је честитао организаторима на сјајном турниру и одличној организацији. Рекао је да је ово био сјајан викенд за њега и његов тим, као и да је пресрећан због титуле. Он ће  се са 100 бодова из Бањалуке вратићти међу 100 најбољих тенисера на свијету, док Зекића који је након прошлогодишњег полуфинала отишао корак даље, очекује напредак на АТП листи. 

Тенисер из Чешке до финала је стигао побједом над Паблом Андухаром из Шпаније, док је српски тенисер био успјешнији од Аљажа Беденеа из Велике Британије. 

Павлашек освојио АТП Челенџер у Бањалуци (Фото: РТРС)