latinica  ћирилица
22/09/2016 |  07:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић и Могерини о европском путу Србије

Предсједник Владе Републике Србије Александар Вучић састао се у Њујорку са високом представницом Европске уније Федериком Могерини, са којом је разговарао о европском путу, економској и политичкој ситуацији у Србији, али и односима у региону Западног Балкана.
Вучић и Могерини (архив) - Фото: ТАНЈУГ
Вучић и Могерини (архив)Фото: ТАНЈУГ

Вучић је истакао да је ситуација у региону сложена и да представља озбиљан проблем за убрзани економски развој, саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима Владе Србије.

Он је позвао Европску унију да одлучно подржи пут европских интеграција Србије и земаља региона Западног Балкана.

Висока представница Федерика Могерини је рекла да Европска унија подржава Србију на њеном европском путу и нагласила да је наставак политичких и економских реформи у Србији кључ за њен даљи напредак и приближавање европској породици народа, наводи се у саопштењу.

Вучић се састао и са црногорским премијером Милом Ђукановићем, као и са премијером Маурицијуса Анерудом Џугнаутом.

Вучић борави у посјети САД, гдје ће наредних дана имати бројне билатералне сусрете, као и обраћање на Генералној дебати 71. Генералне скупштине УН.

У Њујорку је у уторак отворена генерална дебата на 71. засједању Генералне скупштине Уједињених нација, на тему "Циљеви одрживог развоја - глобални напори у циљу трансформације свијета".

Вучић ће током засједања, које траје до 26. септембра, учествовати на бројним скуповима и то ће бити прилика да се представе ставови Србије у вези са кључним питањима од међународног значаја.

У делегацији коју предвоји Вучић је и шеф дипломатије Ивица Дачић.