latinica  ћирилица
22/09/2016 |  13:25 | Аутор: РТРС

Републичка волонтерска акција "Формирај ланац"

Министарство породице, омладине и спорта у сарадњи са Волонтерским сервисом Републике Српске у циљу реализације активности које су дефинисане Стратегијом за унапређење и развој волонтирања у Републици Српској за период од 2014–2018. године подржало је организовање републичке волонтерске акције "Формирај ланац" која ће се реализовати 23. и 24. септембра 2016. године у 10 локалних заједница Српске.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Локални волонтерски сервиси у Бањалуци, Градишци, Приједору, Требињу, Бијељини, Гацком, Сребреници, Новом Граду, Дервенти и Лакташима уз помоћ волонтера организоваће различите акције у циљу унапређења услова у својој локалној заједници.

Сваки од наведених волонтерских сервиса препознао је проблеме и недостатке у својој средини те ће добровољним радом покушати да побољша услове живота за становнике својих општина/градова.

Министарство породице, омладине и спорта у наредном периоду прошириће волонтерске капацитете отварањем три нова волонтерска сервиса у Фочи, Сокоцу и Рудом, што је и дефинисано Годишњим акционим планом спровођења Стратегије за унапређење и развој волонтирања у Републици Српској за 2016. годину, наведено је у саопштењу Службе за односе са јавношћу.

За реализацију стратешких циљева и развој волонтирања у 2016. години Министарство је планирало средства од 50.000,00 КМ.