latinica  ћирилица
22/09/2016 |  14:41 ⇒ 16:57 | Аутор: СРНА

Протић: Чавић да се огради од изјаве Крсмановића

Шеф посланичког клуба Социјалистичке партије у Народној скупштини Републике Српске Слободан Протић очекује да се предсједник НДП-а Драган Чавић огласи у јавности и огради од посљедњих изјава потпредсједника странке Здравка Крсмановића којима је призивао да званичници Републике Српске буду санкционисани због референдума.
Слободан Протић - Фото: Глас Српске
Слободан ПротићФото: Глас Српске

- СП очекује да се Чавић, као озбиљан политичар и човјек који је и сам трпио санкције међународне заједнице, огради од изјава Здравка Крсмановића - рекао је Протић.

Он је навео да у СП не разумију то што се Чавић не оглашава на такве позиве Крсмановића који су катастрофални и који задиру у оно што Чавић као озбиљан политичар и бивши предсједник Републике Српске заступа, а то је национални интерес.

Протић каже да изјава потпредсједника НДП-а Здравка Крсмановића за њега и СП није никакво изненађење.

- Оваква изјава је само наставак политике Крсмановића од 2009. године када је био на позицијама смањења ингеренција Републике Српске у корист државног и локалног нивоа - закључио је Протић.

Потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић изјавио је да "Савез за промјене није за референдум и позвао странце да санкционишу званичнике Републике Српске".