latinica  ћирилица
22/09/2016 |  15:29 | Аутор: СРНА

Ђокић: Породица Изетбеговић злоупотребљава институције

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић упозорио је да породица Изетбеговић, користећи позиције које је имала и има у систему власти у БиХ, максимално злоупотребљава институције за обрачун са српским народом.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

"Бакир Изетбеговић константно покреће различите иницијативе којима жели да повриједи Србе и очито је да је ријеч о тенденциозном процесу који је усмјерен не само против Републике Српске, него и против српског народа", изјавио је Ђокић у Котор Варошу.

Према његовим ријечима, уколико Уставни суд БиХ буде примјењивао досадашњу праксу прегласавања српских судија, онда се може претпоставити какав би могао бити исход апелације и коначне одлуке суда.

"То би проузроковало драматичне посљедице у БиХ и зато дјелујемо превентивно и упозоравамо да се заустави породица Изетбеговић и сви они који атакују на мир, заједнички живот, сарадњу, толеранцију коју смо изградили у претходних 20 година", нагласио је Ђокић.

Он је поновио да је политички врх Републике Српске спреман на све врсте договора који ће обезбиједити трајну стабилност и мир у БиХ, а сви народи требало би да се осјећају као слободни и равноправни.

"Нико не смије својим дјеловањем да угрожава достигнути ниво слобода и права и осјећај сигурности, а предстојећи референдум је доказ да ћемо одговорити на иницијативе Изетбеговића", поручио је Ђокић.