latinica  ћирилица
22/09/2016 |  16:17 ⇒ 22:04 | Аутор: РТРС

О пријетњама Драгана Чавића проговорила бањалучка комунална полицајка (ВИДЕО)

О пријетњама које је добила од предсједника НДП-а Драгана Чавића данас је проговорила комунална полицајка Слободанка Шормаз. Након што је уклонила неправилно постављене плакате ове странке примила је, каже, нимало пријатан позив од Чавића.
Слободанка Шормаз - Фото: РТРС
Слободанка ШормазФото: РТРС

Чавић негира да је пријетио Шормазовој. Тврди да је само питао да ли исте записнике и казне шаље и предсједнику СНСД-а Милораду Додику.

Према ријечима Слободанке Шормаз, њен инспекцијски преглед завршио се вербалним нападима и пријетња након што је, током редовне контроле, уочила неправилности у вези с лијепљењем плаката Народног демократског покрета.

Каже, позвала је НДП и указала на начињени прекршај, а одговор од предсједника партије добила је након десет минута.

- Рекла сам да смо били у надзору и шта смо утврдили, да бисмо дошли и прилагодили се његовом термину, кад њему одговара, да бих могла сачинити записник и поступак довести до краја, нагласила је Шормазова.

Чавић јој је, каже, одговорио да нема потребе да долази до њега, јер нема намјеру да са њом сачињава записник.

Слободанка Шормаз истиче да то није био крај разговора. Додаје да Чавићу покушала да објасни да њен позив на одговорност не треба да схвати лично. Ипак, наводи, пријетња није изостала.

- Он је мени на то одговорио: Ја кад дођем у октобру на мјесто Радојчића ти нећеш писати записнике нити слати прекршајне налоге, рекла је комунална полицајка Слободанка Шормаз.

Чавић је у писаном одговору поручио да ће стати у крај, како каже, бахатости комуналне полиције.

Подсјећамо, Одлуком о рекламирању на територији града Бањалука забрањен је било какав вид политичког оглашавања ван мјеста која су за то предвиђена.