latinica  ћирилица
22/09/2016 |  19:04 | Аутор: Б92

Мурињо: Једна недјеља не може да обрише 16 година каријере

Жозе Мурињо, менаџер Манчестер Јунајтеда, поручио је свим "фудбалским Ајнштајнима" да не могу због једне недјеље да "обришу" шеснаест година његове каријере.

"Црвени ђаволи" прекинули су серију од три пораза у седам дана, тријумфом над Нортемптон Тауном (3:1) у Лига Купу, послије пораза од Манчестер Ситија, Фејенорда и Вотфорда.

Дежурни критичари, који већ недјељама по медијима и друштвеним мрежама "черече" Пола Погбу и Вејна Рунија, не остављају ни Португалца на миру, критикујући његов сваки потез на клупи славног клуба са Олд Трафорда.

"Сада нам предстоје три меча пред домаћим навијачима, а увијек је добро играти код куће. Такође, могу у потпуности да разумијем навијаче када је прошла недјеља у питању. Опет, сигуран сам да ће стати иза тима, као што, уосталом, то увијек и чине. Знам да смо имали лошу недјељу, али исто тако знам да ће неки фудбалски Ајнштајни – којих је фудбал пун – покушати да обришу 16 година моје каријере због тога. И, не само то, невјероватну историју Манчестер Јунајтеда фокусирајући се само на једну недјељу. Али, такав вам је модеран фудбал – пун Ајнштајна", јасан је био Мурињо.

"Господин Специјални", бивши тренер Порта, миланског Интера, мадридског Реала и менаџер Челсија сматра се једним од најбољих стручњака у историји најважније споредне ствари на свијету.

У споменутих 16 година освојио је двије Лиге шампиона – са "Змајевима" и "неразурима" – као и осам националних титула, Куп УЕФА и неколико националних Купова и Суперкупова.