latinica  ћирилица
22/09/2016 |  20:05 ⇒ 21:37 | Аутор: СРНА

Отворен инфо-центар ЕУ у Бањалуци

У Бањалуци је вечерас отворена канцеларија ЕУ инфо-центра, као дио мреже информативних центара који се отварају широм БиХ.
Бањалука - отворен ЕУ инфо-центар - Фото: СРНА
Бањалука - отворен ЕУ инфо-центарФото: СРНА

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк рекао је новинарима, поводом отварања ЕУ инфо-центра, да такав центар већ постоји у Сарајеву и Брчком, а да ће тек бити отворен ЕУ инфо-центар у Мостару, истакавши да служе грађанима, медијима, академској заједници и свима који желе да се информишу и поставе одређена питања ЕУ и о Унији.

Вигемарк је подсјетио да су прије два дана земље чланице Уније дале зелено свјетло апликацији БиХ за чланство, наводећи да ће након овог формалног отварања тог центра усиједити низ активности и дјеловања који ће приближавати ЕУ грађанима, појашњавати шта је то Унија.

Он је истакао да постоји много интересовања грађана о Унији. "На нама је да све појаснимо и приближимо", каже Вигемарк.

Замјеник градоначелника Бањалуке Јасна Бркић рекла је да је ово регионална канцеларија и да је њено отварање важан догађај за Бањалуку.

"Вјерујем да ће наши суграђани, посебно млади, које више интересују ствари о ЕУ, овдје потражити информације које их интересују. Добро је и то што ће лица која ће радити у овој канцеларији бити и на терену и пружаће информације и кроз разне врсте кампања", навела је Бркићева.