latinica  ћирилица
23/09/2016 |  08:29 ⇒ 08:30 | Аутор: Агенције

Москва: За разлику од Пентагона, ми имамо доказе

За разлику од Пентагона, Русија располаже подацима који потврђују да се амерички дрон предатор налазио у близини Алепа када је хуманитарни конвој нападнут.

То је изјавио портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков коментаришући изјаву представника Пентагона у којој се одговорност за напад ставља на Москву.

"То су њихово лично мишљење и страх због одговорности за још једну грешку у низу, или чак намјерне провокације", истакао је он, преноси Спутњик.

Претходно је начелник Здруженог комитета Оружаних снага САД Џозеф Данфорд изјавио да Пентагон не располаше чињеницама које би потврдиле да је Русија умјешана у напад на хуманитарни конвој у близини сиријског града Алепа, међутим, сматра је одговорном.

"Мислим да су они могли бити починиоци. Такође, познато нам је да су се у непосредној близини налазили и сиријски авиони. Не могу тачно да кажем да је то била Русија, међутим знамо да су конвој гађали или Руси или Сиријци", рекао је он.

Русија је одбацила све наводе о томе да је умјешана у напада на хуманитарни конвој, а портпарол Кремља Дмитриј Песков оцијенио их је као неосноване.