latinica  ћирилица
23/09/2016 |  09:33 | Аутор: СРНА

Њемачка, Швајцарска: Велика заинтересованост за излазак на референдум

У Представништву Републике Српске у Штутгарту је речено да је заинтересованост грађана Српске у Њемачкој и Швајцарској за излазак на предстојећи референдум о Дану Републике велика, због чега очекују да ће одзив грађана бити изнад очекивања.
Гласачки листић - Фото: РТРС
Гласачки листићФото: РТРС

Представништво Републике Српске у Штутгарту у недјељу, 25. септембра, организује у Њемачкој и Швајцарској изјашњавање на референдуму о Дану Републике, а припреме су у завршној фази и теку планираном динамиком.

"Грађане свакодневно обавјештавамо о мјестима одржавања референдума, те су у складу с тим гласачка мјеста у дијаспори објављена, како у медијима у Републици Српској, тако и у јучешњем издању `Вести` за дијаспору", истичу у Представништву Српске у Штутгарту.

Грађани Српске у Њемачкој моћи ће да се изјасне на предстојећем референдуму на сљедећим локацијама: Штутгарт - Српски културни центар /Бургсталлстра&сзлиг;е 93/, Франкфурт - просторије клуба "Коло" /Мергентхалерстр. 2/, Манхајм - просторије клуба "Слога" /Лутхерстр. 17/, Вупертал - просторије клуба "Југославија" -/Ам Сцхнаппсстбер 12/, Хаилброн - просторије клуба "СКЦ Хаилброн" /Wестстр. 51/1/, Минхен - Доминикусцентрум /Хилдегард-вон-Бинген-Ангер 3 и Кноррстр. 12/.

Адресе одржавања референдума у Швајцарској су: Кантон Тићино /Виа дел Цармагнола 28 - 6517 Арбедо/, Кантон Сент Гален - просторије Културно-умјетничног друштва "Извор" /Кунклерстрассе 9 - 9015 Ст. Галлен/, Кантон Луцерн - просторије Културно-умјетничног друштва "Рас" -/Ренгглоцхстрассе 19 - 6012 Обернау-Криенс/, Кантон Базел - просторије Културно-умјетничког друштва "Кикац" /Ауф дем Wолф 4 - 4052 Басел/, те Кантон Шафхаузен - просторије ФМД "Коло" /Лангриетстр. 98 - 8212 Неухаусен/.

Из Републичке комисије за спровођење референдума раније је саопштено да за утврђивање идентитета гласача у иностранству служи један од важећих докумената са фотографијом издатих од компетентних власти у Републици Српској - лична карта, возачка дозвола или пасош.