latinica  ћирилица
23/09/2016 |  11:18 ⇒ 11:24 | Аутор: Агенције

Стаматовић: Додика непоколебљивост у одбрани Српске чини државником

Потпредсједник Српске народне партије /СНП/ Милан Стаматовић оцијенио је да предсједника Републике Српске Милорада Додика, његова непоколебљивост да очува Српску, више чини државником него политичарем.
Милан Стаматовић (Фото: Medija centar Beograd) -
Милан Стаматовић (Фото: Medija centar Beograd)

Поводом сусрета предсједника Републике Српске Милорада Додика са предсједником Русије Владимиром Путином у Москви, Стаматовић је истакао да би подршку таквог геополитичког "играча" каква је Русија пожелио сваки народ на Балкану, преносе београдски медији.

Он је оцијенио да би одустајање од референдума у Српској о Дану Републике било штетно и за Србију, посебно након отворене подршке Русије да референдум буде одржан.

Посланица Демократске странке Србије у Скупштини Србије и доскорашња предсејдница те партије Санда Рашковић Ивић оцијенила је да је разговор Путина и Додика "сјајна вест" и да је то "доказ да је Русија са српским народом".

"Нажалост, Вучићева влада није са српским народом, а то је жалосно", рекла је Санда Рашковић Ивић за портал Коментар прес.

Предсједник Русије Владимир Путин разговарао је у четвртак увече у Москви с предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

Путин и Додик су размотрили ситуацију на Балкану, питања билатералне сарадње, размијенили мишљења о међународним питањима, наводи се у кратком саопштењу са састанка.