latinica  ћирилица
23/09/2016 |  14:23 | Аутор: СРНА

Гласачким одборима у Србији подијељено 13.000 гласачких листића

Гласачким одборима у Србији на којима ће у недјељу, 25. септембра бити организовано изјашњавање грађана на референдуму о Дану Републике данас су у Представништву Републике Српске у Београду предати гласачки листићи и други гласачки материјал.
Гласачки листићи за референдум - Фото: РТРС
Гласачки листићи за референдумФото: РТРС

Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић рекао је да је одборима са пет гласачких мјеста подијељно укупно 13.000 гласачких листића, од чега по 5.000 за Београд и Нови Сад, те по 1.000 за Суботицу, Зрењанин и Панчево.

"На бази информација које смо прикупили са терена подијелили смо 13.000 гласачких листића. Међутим, у Представништву смо потпуно спремни уколико са терена добијемо информацију да је интерес већи, јер имамо требованих укупно 25.000 листића", рекао је Цицовић новинарима након састанка Комисије за спровођење референдума у Представништву Српске у Србији.

Он је навео да је 13.000 листића подијељено, али да се на основу великог интересовања грађана који се јављају Представништву, може претпоставити да ће одзив гласача на референдум бити велики.

Цицовић је поновио да је све спремно за спровођење референдума на територији Србије у складу са законом и правилима, а гласати могу сви они који буду имали један од валидних докумената Републике Српске, односно личну карту или пасош.

"Када на гласачком мјесту покаже документ, Гласачки одбори ће провјерити у Представништву, које путем апликације има приступ гласачким списковима, да ли се грађанин налази на гласачком списку и, уколико се налази, имаће могућност да гласа", рекао је Цицовић.

Он је позвао све који имају двојно држављанство Србије и БиХ да дођу директно на гласачко мјесто и провјере да ли се налазе у бирачком списку како би остварили своје грађанско право.

Гласачка мјеста на референдуму о Дану Републике Српске, који се одржава у недјељу 25. септембра, отварају се у 7.00, а затварају у 19.00 часова.

Грађани ће у Београду моћи да гласају на гласачком мјесту у Представништву Републике Српске у Србији у Булевару Деспота Стефана број 4, код Трга Републике, у Новом Саду у просторијама Савеза крајишких удружења, у Улици Змаја Огњена Вука број 2, а у Зрењанину у Дому младости у Улици Народне омладине број 1.

У Суботици ће се гласати у згради Отвореног универзитета у просторијама Удружења "Завичајна заједница Републике Српске" на Тргу цара Јована Ненада број 15, док ће у Панчеву гласачко мјесто бити у просторијама Удружења Крајишника у Улици Стевана Сремца број 37 на Стрелишту.