latinica  ћирилица
23/09/2016 |  15:47 ⇒ 19:33 | Аутор: СРНА

Додик: Изаћи на референдум и достојанствено подржати Српску (АУДИО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик позвао је грађане Српске да у недјељу, 25. септембра, изађу на референдум о Дану Републике, јер је то велики дан за Српску и њен народ.


Милорад Додик - Фото: АП
Милорад ДодикФото: АП

"Веома је важно да референдум прође мирно и да не буде никаквих ексцеса, у било ком смислу. Они који не желе или неће да изађу на референдум - то је њихов став и то треба поштовати", нагласио је Додик.

Предсједник Српске је позвао грађане на достојанство и да одбаце какве евентуалне ситуације насиља и вербалних вријеђања.

"Морамо показати да смо зрео демократски народ и да имамо право на наше одлуке. Од овог референдума зависиће и наше третирање у будућности. Зато молим све грађане Републике Српске да овај референдум схвате као прилику да побољшамо наше шансе да и у будућности одлучујемо о нашим важним питањима", поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

ДОДИК: ИНЦКО СЕ ДОДВОРАВА САРАЈЕВСКОЈ ЧАРШИЈИ

Предсједник Додик рекао је да се високи представник у БиХ додворава "сарајевској чаршији", коментаришући за "Независне новине" изјаву Валентина Инцка да су могуће санкције за оне који организују референдум у Републици Српској.

Предсједник Српске је истакао да га не занимају фрустрације високог представника.

"Он то ради да га 'сарајевска чаршија' не би нападала јер има уредан живот и велику плату коју не би да угрози, па му је лако да се окоми на Републику Српску. То су политичке игре", рекао је Додик.

Он је поручио да ће референдум о Дану Републике Српске бити одржан у недјељу, 25. септембра, без обзира на реакције које долазе из Сарајева.