latinica  ћирилица
23/09/2016 |  15:47 ⇒ 24/09/2016 | 10:23 | Аутор: РТРС

Студенти права на окупљању "Упознај Српску, упознај своје" (ВИДЕО)

Савез студената Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву од данас до недјеље домаћин је окупљања студената права са оба јавна универзитета из Српске и студената Правног факултета из Приштине са привременим сједиштем у Косовској Митровици.
Миле Аљетић  (ФОТО:РТРС) - Фото: РТРС
Миле Аљетић (ФОТО:РТРС)Фото: РТРС

Циљ окупљања правника под називом "Упознај Српску, упознај своје" јесте да упозна студенте са стварањем Републике Српске и њеним првим институцијама и историјским и правним чињеницама које не смију бити заборављене, нити оспорене.

Миле Аљетић, предсједник Студентског савеза Правног факултета у Бањалуци, рекао је да је неопходна сарадња, посебно због тога што се на тај начин промовише културно стваралаштво, те бројне академске активности.

Стефан Стајичић, предсједник Студентског савеза Правног факултета у Источном Сарајеву, рекао је да су програм осмислили тако да се студенти упознају и са радом институција, а поводом тога посјетиће зграду Владе Републике Српске гдје ће им бити одржано и предавање о настанку и функционисању њених институција у ратном и послијератном периоду.